Kimi: "Pijnlijkste race ooit"

Kimi Räikkönen heeft nog steeds geen idee waar zijn crash van zaterdag door werd veroorzaakt. Het ongeluk zorgde in elk geval voor zijn "pijnlijkste race ooit".

De Finse Ferraricoureur was het zaterdag al direct eens met zijn team dat de crash het gevolg moest zijn van een rijdersfout, maar Räikkönen weet nog niet wat die fout dan moet zijn geweest. "Ik remde voor de Ascari maar toen ik net onder de 300 km/h kwam, blokkeerden de wielen op de kerb en verloor de wagen alle neerwaarste druk aan de achterzijde," legt Räikkönen uit. "De telemetrie wees niet uit dat er iets mis zou zijn geweest met de wagen, evenals een analyse van de auto in Maranello."

De crash zorgde voor een van de pijnlijkste races uit de carrière van de Fin. "Bij dit soort ongelukken voel je de consequenties pas de volgende dag en helaas was dat de dag van de race. Het is erg moeilijk om een race te rijden als je je hoofd niet rechtop kunt houden en als ik remde, had ik moeite om de bochten goed te zien."

Hoewel zijn titelkansen na de Italiaanse race danig zijn geslonken, gaat hij er komend weekend op Spa-Francorchamps weer vol tegenaan. "Ik heb na de race pijnstillers genomen en me ontspannen en ik ben nu weer honderd procent fit. We blijven doorvechten zolang dat cijfermatig nog mogelijk is. Spa is mijn favoriete circuit met een aantal snelle en uitdagende bochten, die een aantal kwaliteiten van de F2007 naar boven brengen. We gaan er alles aan doen om te winnen."