Spyker B-spec niet door keuring

De nieuwe Spyker F1-bolide zal in Turkije niet in actie komen. Tijdens de technische keuring vorige week werd de bolide afgekeurd door de FIA. De bolide zou de crashtest aan de achterzijde niet hebben doorstaan.

"Het is zeker een teleurstelling dat we het debuut van de B-specificatie moeten uitstellen," aldus technisch directeur Mike Gascoyne. "Zeker omdat iedereen, zowel in de fabriek als op de baan, zoveel moeite heeft gedaan de auto’s voor dit weekend klaar te krijgen."

"Helaas werden we tijdens de crashtest van vorige week onverwacht geconfronteerd met een probleem aan de achterzijde van de auto. Mogelijk komt dit doordat we materialen geleverd hebben gekregen die van mindere kwaliteit waren. Alle onderdelen die we beschikbaar hebben zijn echter gemaakt van dezelfde levering. Alle mogelijke aanpassingen die we gemaakt hebben bleken niet afdoende om de auto goedgekeurd te krijgen," verklaarde Gascoyne. "De test is erg streng en niet makkelijk om te doorstaan. Desondanks hadden we geen problemen verwacht om de test te doorstaan, omdat het basisprincipe van de bolide gelijk is gebleven. We hebben er alle vertrouwen in dat we het probleem kunnen lokaliseren zodat we de volgende test wel weten te doorstaan."

Spyker zal dit weekend in actie komen met de A-specificatie van de Spyker F8-VII, die het team zekerheidshalve meebracht naar Turkije. Ondanks dat het team nu niet de stap voorwaarts zal maken die werd verwacht ziet Gascoyne ook positieve kanten aan het verhaal: "Het uitstel geeft ons de gelegenheid om de B-specificatie tijdens de testsessie op Monza uitgebreid te leren kennen. Hierdoor kunnen we in Italië beter voor de dag komen."