Geen eerste man bij Ferrari

Ferrari heeft nog steeds geen eerste coureur. Dat heeft Jean Todt, de teambaas van de Italiaanse renstal, vandaag laten weten. Het verschil tussen zijn coureurs Felipe Massa en Kimi Räikkönen is het afgelopen weekend geslonken naar slechts 1 WK-punt.

Het verschil tussen Kimi en Felipe is momenteel slechts één punt”, vertelde de teambaas. “Ik ben erg blij dat onze beide coureurs zo competitief zijn en dat ze allebei zo goed in het team liggen. We zijn op dit moment geenszins van plan om een soort van strategie te maken waarbij het team zich meer op één van de beide rijders zal richten.

Tijdens voorgaande jaren was zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher duidelijk de eerste man bij Ferrari. Eddie Irvine, Rubens Barrichello en Felipe Massa mochten Der Michael absoluut niet hinderen in zijn opmars op weg naar de wereldtitel. Over deze oude situatie zei Todt: “We hadden met Michael de afspraak dat als zijn teamgenoot er beter voor zou staan in het kampioenschap, dat hij zich dan neer moest liggen bij het feit dat het team zich dan meer op de ander zou richten.

Voorlopig moeten de huidige coureurs van het team uit Maranello het doen met een derde en vierde plek in het kampioenschap. Sinds de Grand Prix van Hongarije is Räikkönen de sterkte van de twee.