De antwoorden van Patrick Zwaanswijk

Enige tijd geleden heb je vragen kunnen stellen aan Patrick Zwaanswijk van NAC Breda. Ondertussen hebben we de antwoorden op een aantal van jullie vragen!

De vertrokken spelers (Maceo Rigters, Anouar Diba en Arne Slot) misten het vertrouwen bij NAC en vonden de sfeer verziekt. Heb jij dezelfde mening?

De sfeer onderling was niet verziekt en dat zullen de spelers zo ook niet bedoeld hebben. Het vertrouwen kunnen ze wel gemist hebben het is natuurlijk niet altijd zeker of je speelt. Arne en Maceo hebben veel gespeeld, Diba speelde ook met enige regelmatig en als hij niet speelde lag dat aan hem zelf. Hij kon niet met de trainer overweg en dus verspeelde hij zijn plaats. Arne kreeg aan het begin van het seizoen niet de voorkeur en heeft toen een gesprek gehad. Naar aanleiding van dat gesprek mocht Slot eind vorig seizoen vertrekken. Maceo wilde gewoon naar Engeland.

Is het frustrerend dat je nooit de top hebt kunnen bereiken?

Frustrerend is niet het juiste woord, maar ik vind het erg jammer dat het er nooit van is gekomen. Ik heb er wel dichtbij gezeten maar dat is niet goed genoeg. Maar overal waar ik heb gezeten heb ik genoten van alles en dat doe ik nog steeds. Ik heb nergens nachtmerries van gekregen.

Wat zijn je verwachtingen voor komend seizoen?

Een plaats bij de eerste negen en dus strijden voor de Uefa Cup in de playoffs moet haalbaar zijn.

Ben je nog een revolutionaire trainingsmethode tegengekomen in Japan?

Nee, maar de Japanners hebben wel discipline en respect, dat is werkelijk waar geweldig. Als we dat binnen een team kunnen ontwikkelen is dat iets waar veel Nederlanders nog wat van kunnen leren.

Heeft Maceo Rigters je verbaasd?

Hij heeft me zeker verbaasd, want bij NAC speelde hij vanaf de zijkanten. Nu had Maceo een plaatsje in de spits en heeft vier belangrijke doelpunten gemaakt, mede doordat Ryan Babel veel mensen naar zich toe trok. Maar in Engeland zal Maceo het heel moeilijk gaan krijgen.

Heb je weleens een grap uitgehaald onder het kopje 'voetbalhumor'?

Ik heb er zat uitgehaald alleen, maar ook vaak met anderen. Dat gaat vaak van wat krantenstukjes met bepaalde teksten plakken op kastjes tot schoenen afplakken. Ook deden we wel eens red hot in onderbroeken en emmers water in de wc gooien en dat soort geintjes.

Submitter:  Bron: FOK!sport