Heracles wil weer bij topclubs snuffelen

De selectie van Heracles Almelo voor volgend seizoen kent slechts één speler die vorig jaar niet in Almelo speelde, namelijk Ricky van den Bergh. De club is van mening dat dit te weinig is, dus hier moet wat aan gedaan worden.

"We moeten creatief zijn en geduld hebben", liet de trainer van Heracles Almelo, Ruud Brood, in een reactie weten. "We gaan nu een fase in dat je met bepaalde nieuwe spelers zou willen werken en ze graag wil inpassen, maar we moeten afwachten. Het voordeel van een team dat grotendeels bij elkaar blijft, is dat je elkaars kwaliteiten goed kent."

Toch is Brood ook van mening dat er nieuwe speler aangetrokken moeten worden. De oefenmeester heeft zijn hoop gevestigd op de komst van Tim Bakens. De aanvaller staat momenteel nog onder contract bij RKC Waalwijk, maar wil door middel van een arbitragezaak zijn vertrek realiseren.

Ook bij topclubs wordt gekeken naar potentiële versterkingen. Vorig jaar slaagde de club hier in door Emmanuel Boakye, Robbert Schilder en Diego Biseswar aan de selectie toe te voegen. "We kijken naar de clubs in de top vijf, die zitten volop in de voorbereiding. Misschien hebben ze ons iets te bieden."