Kahn nog één seizoen bij Bayern

Oliver Kahn heeft bekend gemaakt dat hij aankomend seizoen voor het laatst onder de lat staat bij Bayern München. De ervaren sluitpost heeft inmiddels al dertien seizoenen het doel verdedigd voor de club uit Beieren en plakt daar nog één seizoen aan vast.

De 38-jarige doelman kwam in 1994 over van Karlsruher SC, waar hij zeven seizoenen onder contract stond. Met Olli in de gelederen wist Bayern maar liefst 19 prijzen te winnen, waaronder de UEFA Cup in 1996 en de Champions League in 2001. De ervaren keeper maakte in Der Kicker nog wel een klein voorbehoud bij zijn afscheid. Mocht zijn beoogde opvolger, Michael Rensing, eventueel zwaar geblesseerd raken, dan gaat Kahn over een jaar alsnog door.

"Volgend jaar deze tijd ben ik 39 jaar", aldus Kahn, "dan wordt het tijd om die korte broek eens uit te trekken. Daarna ligt mijn toekomst hoe dan ook in Azië. Daar is wat het keeperswerk betreft echt sprake van een achterstand, ik wil helpen die achterstand weg te werken". Na het WK van 2002 in Zuid-Korea en Japan was Kahn vaak in Azië. "Ik heb daar veel vrienden gemaakt. De mentaliteit van die landen spreekt me enorm aan".

Voordat Kahn naar Azië vertrekt zet hij eerst zijn zinnen op een succesvol seizoen bij de Rekordmeister. Volgend seizoen jaagt Kahn op zijn achtste Bundesliga-titel, zijn zesde DFB-Pokal en Europees succes. "Wij hebben bij Bayern alleen plezier als we op de eerste plaats staan. Mijn streven is nog een keer de triple te winnen. Ik wil alles voorkomen om afscheid te nemen na een seizoen zoals het vorige".