'Zuiverloon en Zenden naar Ajax'

Ajax hoopt binnen niet al te lange tijd Gianni Zuiverloon en Boudewijn Zenden aan zich te binden. Dat melden bronnen binnen de Amsterdamse club aan de website Ajax Online. Humberto Tan bracht de interesse van Ajax in Zuiverloon zondagavond naar buiten in het programma Na de Wedstrijden. Zuiverloon zelf heeft echter nog niks gehoord van de club uit Amsterdam.

Bij Ajax zou Zuiverloon de positie van rechtsback moeten gaan invullen. De Roemeen George Ogararu speelde afgelopen seizoen vaak op die positie. Trainer Henk ten Cate is van mening dat de rechtsbackpositie dun is bezet en in Zuiverloon ziet hij een potentiële versterking. Op het EK onder 21 liet de speler van SC Heerenveen een goede indruk achter. De club uit Friesland is niet van plan Zuiverloon te laten vertrekken, ondanks het bedrag van één à twee miljoen euro dat Ajax bereid is te betalen. De ex-Feyenoorder heeft bij Heerenveen nog een contract tot 2009.

Boudewijn Zenden mag transfervrij vertrekken bij Liverpool, en staat nadrukkelijk in de belangstelling van Ajax. De gesprekken tussen de Amsterdammers en de middenvelder zouden al in een vergevorderd stadium zitten. Naast Ajax zijn ook PSV en enkele Spaanse clubs geïnteresseerd in de dertigjarige Zenden, die eerder speelde voor Barcelona, Chelsea en Middlesbrough.

Met dank aan misterbogey voor de submit