Ecclestone: "GP VS niet zo belangrijk"

Bernie Ecclestone heeft gezegd dat hij er niet bepaald wakker van zou liggen, als de Grand Prix van de Verenigde Staten van de kalender verdwijnt.

Het Formule 1-contract met het circuit van Indianapolis werd vorig jaar met één jaar verlengd. Ecclestone en circuitbaas Tony George zijn momenteel in onderhandeling over een nieuwe deal. "Het is voor de Formule 1 niet van levensbelang om een race in de Verenigde Staten te hebben", aldus Ecclestone. "Voor de Formule 1 zijn er elders in de wereld grotere markten te vinden. We hebben nu eenmaal niet zoveel Amerikaanse sponsoren in de F1, geen enkel Amerikaans team en slechts één Amerikaanse coureur."

BMW en Mercedes-Benz, de grote motorfabrikanten, zijn het niet eens met Ecclestone. "De Verenigde Staten vormen de grootste markt voor Mercedes-Benz, afgezien van Duitsland," aldus Norbert Haug, vice-president van Mercedes-Benz.

Voor BMW is de Amerikaanse markt nog belangrijker. Mario Theissen, directeur van BMW Motorsport: "De Amerikaanse Grand Prix is erg belangrijk voor BMW. Wij verkopen meer auto's in Amerika dan in Duitsland."