[EK-21] De Ridder: "Oranje is geen topfavoriet"

Daniël de Ridder ziet Nederland niet als topfavoriet voor het Europees kampioenschap voor spelers onder 21 jaar dat morgen van start gaat.

"Het is niet zo dat wij die titel wel even pakken",[i/] aldus de rechtsbuiten. [i]"We hebben het thuisvoordeel en het publiek zal een soort twaalfde man zijn, maar we zullen zien waar het eindigt."

Gelet op de prestaties van Nederland in de oefenduels is de opmerking van het voormalige Ajax-talent wel terecht en lijken Italië en Servië eerder kanshebbers om kampioen te worden. Oranje speelde in aanloop naar het toernooi drie oefeninterlands, waarin het team niet echt een verpletterende indruk achterliet.

Toch is Oranje volgens De Ridder wel klaar voor de eerste wedstrijd morgen tegen Israël. "Ja, dat loopt wel los, we moeten zorgen dat we goed beginnen." Teamgenoot Gianni Zuiverloon sluit zich bij de woorden van de Ridder aan. "We zijn als team vrij kort bij elkaar, maar we weten wat we kunnen verwachten. Israël heeft Frankrijk uitgeschakeld, dus die kunnen wel voetballen. We moeten ze niet onderschatten."