Uitslagen 1/2 finales UEFA Cup (26/04)

Vanavond werden de twee halve finales in de strijd om de UEFA Cup gespeeld. De returns staan voor volgende week op de agenda.

Espanyol – Werder Bremen 3-0

Met een 3-0 overwinning lijkt Espanyol al vrijwel zeker van een plekje in de finale van de UEFA Cup. De Spanjaarden speelden in eigen huis een goede partij en gingen dan ook met de verdiende overwinning van het veld. Aanvankelijk liep het stroef bij de Spanjaarden maar na iets meer dan twintig minuten kwam de thuisploeg aan de leiding. Moises Hurtado zette Espanyol op voorsprong, eerder had Jarque al het net gevonden maar hij stond buitenspel.

Werder Bremen kon hier weinig tegenover zetten. Frings probeerde het met een schot en Naldo hoopte dat zijn kopbal een doelpunt opleverde maar dat was niet het geval. In plaats van de gelijkmaker hing een grotere achterstand in de lucht. Vijf minuten na de pauze scoorde Espanyol het tweede doelpunt via Pandiani. Werder moest verder met tien man toen doelman Wiese de doorgebroken Tamuda vloerde, een directe rode kaart was het gevolg. Kort voor tijd besliste Espanyol de wedstrijd definitief door er nog een derde doelpunt bij te prikken.

Osasuna – Sevilla 1-0

De Spaanse halve finale tussen Osasuna en Sevilla werd geleid door Erik Braamhaar. De Nederlandse arbiter zag de thuisploeg met een 1-0 overwinning van het veld stappen. In de eerste helft was er voor de toeschouwers weinig te beleven. Aanvallende acties vielen nauwelijks waar te nemen, slechts uit dode spelmomenten was de thuisploeg enigszins gevaarlijk. Diezelfde ploeg mocht overigens blij zijn dat het niet met tien man verder moest. Braamhaar zag een slaande beweging van Milosevic over het hoofd.

Na de thee meer actie op het veld. Na tien minuten kwam Osasuna op voorsprong door een treffer van Saldado. Aangever Lopéz was daarna zelf dichtbij een doelpunt maar miste van dichtbij. Ook in de tweede helft eiste Braamhaar een hoofdrol op. Door een kuitblessure kon de arbiter niet verder en mocht Vink de wedstrijd afmaken. Door het oponthoud lag de wedstrijd vijf minuten stil. Sevilla kreeg naarmate het einde naderde nog enkele kansen maar Kerzjakov en Kanouté konden niet tot scoren komen.

Submitter:  Bron: NOS TT