Brandts: 3 keer is scheepsrecht

AZ zal het vanavond op moeten nemen tegen NAC. De Bredanaars verloren dit seizoen al twee keer eerder maar in de halve finale van de beker zal de ploeg van Ernie Brandts alles geven. "Drie keer is scheepsrecht" aldus de NAC-trainer.

Het is een dooddoener van jewelste: in bekervoetbal is alles mogelijk. "Maar toch is het zo! Dat hebben we dit seizoen ook wel weer bewezen. Ik bedoel: het was toch geen ABC'tje dat wij doorbekerden na uitwedstrijden bij FC Groningen, FC Twente en een thuiswedstrijd tegen PSV? Nee, dat waren verrassingen, vond iedereen. En nu moeten we uit tegen AZ. Ik heb twee weken geleden, voor de competitiewedstrijd hier in Breda al gezegd dat AZ de best voetballende ploeg van Nederland is dit seizoen. Dat is nog steeds zo.

En dus zijn wij de underdog. Ja, logisch, ook gezien de stand op de ranglijst. Alleen, nu betreft het een bekerwedstrijd. En dan heb je weer zo'n cliché: bekervoetbal maakt altijd extra krachten los. De mysterieuze krachten van het bekervoetbal. Ik ga ervan uit dat we die vanavond ook kunnen brengen" aldus Ernie Brandts, trainer van NAC Breda.