Gemengde gevoelens bij Super Aguri

Super Aguri is er wederom in geslaagd om met een coureur deel te nemen aan de tweede kwalificiatiesessie. Op het circuit van Bahrein was Anthony Davidson de gevierde man. De Brit start zondag vanaf de dertiende plaats. Zijn teamgenoot Takuma Sato deed het wat slechter en begint op de zeventiende stek.

Davidson was erg blij met het behaalde resultaat. "Het was een goede kwalificatiesessie en ik genoot er erg van. Ik wist door te dringen tot de tweede sessie, en dat was ook ons doel aan het begin van het jaar. Om dat te doen, en dan ook nog eens mijn teamgenoot te verslaan, was erg goed en ik ben dan ook erg blij. Met de balans in de lange runs was ook niets mis, dus ik heb veel vertrouwen in een sterke race."

Sato was enigszins getemperd in zijn enthousiasme. Dit kwam voornamelijk door de slecte kwalificatie. "We hadden progressie geboekt in de ochtend en hadden de auto ook snel gemaakt tijdens de lange runs, maar ik kon deze snelheid helaas niet omzetten in de kwalificatie", aldus de coureur. "Het is heel jammer dat ik niet genoeg grip had. Hierdoor gleed ik veel en verloor ik veel tijd. Toch denk ik dat ik een goede racesnelheid heb, dus ik verwacht morgen nog wel wat posities te kunnen winnen."