Uitslagen Frankrijk speelronde 29

In de Franse competitie vergrootte Olympique Lyon zijn voorsprong op de nummer twee, Lens. De landskampioen won, terwijl Lens met 1-0 onderuit ging.

Olympique Lyon won de uitwedstrijd tegen Nancy met 0-3, maar had het lange tijd erg moeilijk. Na 36 minuten kwam de landskampioen op voorsprong. Milan Baros werkte met zijn heup de bal over de doellijn na een kopbal van verdediger Sebastien Squillaci. In het laatste kwartier bouwde de koploper zijn voorsprong verder uit. Kim Källström schoot vanaf de rand van de zestien de 2-0 binnen, waarna Fred met een vallende kopbal de eindstand op 3-0 bepaalde.

RC Lens ging met 1-0 onderuit op bezoek bij AJ Auxerre, dankzij een treffer van de Deen Thomas Kahlenberg. Door de misstap van Lens zit Lyon op rozen. De koploper heeft nu 16 punten voorsprong met nog negen duels te gaan.

Met Paris Saint Germain gaat het niet goed. De roemruchte Parijze topclub is gezakt naar de een na laatste plaats in de Franse competitie nadat het gisteravond in en tegen Rennes met 1-0 onderuit ging. Briand scoorde een kwatier voor tijd de enige treffer. In de strijd tegen degradatie moet de club het de komende weken waarschijnlijk stellen zonder Mendy. In blessuretijd botvierde de verdediger zijn frustraties op doelpuntenmaker Briand met een grove tackle en hij kon met rood vertrekken.