Super Aguri blokkeert vrijdagdebuut Van der Garde

Guido van der Garde zal in Australië niet deel kunnen nemen aan de vrijdagtrainingen. De Nederlander heeft tot op heden geen superlicentie ontvangen.

Dat Van der Garde nog steeds geen superlicentie heeft ontvangen komt door het conflict dat hij heeft met de renstal Super Aguri F1. Van der Garde tekende bij de Japanners begin december een testcontract, maar stapte na een conflict meteen op, en werd meteen opgevangen door Spyker F1. Beide teams zeggen nu aanspraak te maken op de diensten van Van der Garde. Algemeen manager van Super Aguri wil Van der Garde nog steeds in zijn bolide zien: "Giedo is welkom om voor ons te rijden, maar het probleem is dat hij niet alleen bij ons een contract heeft. En zolang daar geen oplossing voor gevonden is, zal hij geen superlicentie krijgen. Geen idee hoe lang dat zal duren."

Van der Garde zelf probeert zich zoveel mogelijk afzijdig te houden: "We moeten afwachten. Marcel is ermee bezig om het te regelen. En ook Colin Kolles doet zijn best.Dit kan gebeuren. Dat is het risico als je twee contracten hebt. Vanaf de eerste dag is er al gezeur. Ik denk dat Super Aguri dit bewust doet. Waarom, weet ik ook niet. Ik heb niet alle details, ik concentreer me op het rijden. Het is bovendien niet aan mij om daar verder uitspraken over te doen. De FIA beslist wat het wordt."