Uitslag Barcelona - Real Madrid

FC Barcelona is ontsnapt aan een tweede nederlaag tegen Real Madrid. De Catalanen maakten pas in blessuretijd gelijk in een fantastisch gevecht: 3-3.

Al snel was het Ruud van Nistelrooij die de ban brak. Binnen vijf minuten schoot de Nederlander een afgeketste voorzet van Gonzalo Higuaín binnen. Lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong, want een compleet vrijstaande Lionel Messi verschalkte Íker Casillas in de verre hoek. Enkele minuten later was het alweer 1-2. Guti werd door Oleguer gehaakt en versierde een strafschop. Van the Man stapte naar voren, maakte geen fout en stuurde Víctor Valdés naar de verkeerde hoek. Binnen een half uur werd het echter alweer gelijk. Na een goede solo van Ronaldinho kon opnieuw Lionel Messi via de rebound het doel vinden.

Nog voor rust kwam er een derde klap voor Barcelona. Een onsportieve actie van Oleguer zorgde ervoor dat de Catalaan tegen zijn tweede gele kaart aanliep. In de tweede helft ging het spektakel onverminderd door. Toch duurde het nog een half uur voordat de volgende goal viel. Sergio Ramos zette de Koninklijke voor de derde keer op voorsprong, toen hij een vrije trap van Guti achter Valdés kopte. Toch zou er geen winnaar komen in het uitverkochte Camp Nou. Messi ontpopte zich tot Man of the Match, door in blessuretijd zijn hattrick te completeren. Hij ontdeed zich van de verdediging en wist met een schot in de verre hoek voor de derde keer Casillas te passeren.

Uiteindelijk bleef het bij 3-3, na een geweldig competitieve wedstrijd. Dat was niet alleen aan het aantal doelpunten te zien, maar ook aan de kaarten. De spanning tussen de aartsrivalen zorgde voor tien gele kaarten en één rode. Het gelijkspel helpt geen van beide ploegen, al is het onderling resultaat nu wel in het voordeel van Real Madrid.

FC Barcelona - Real Madrid CF 3-3
5' Van Nistelrooij 0-1
11' Messi 1-1
13' Van Nistelrooij (Pen) 1-2
28' Messi 2-2
45' Oleguer (Barcelona)
76' Sergio Ramos 2-3
90+1' Messi 3-3