Anastasiou nu zelfs op tribune

Alles wijst er op dat Yannis Anastasiou niet meer op een basisplaats bij Sparta hoeft te rekenen. De spits begon het huidige seizoen als aanvoerder, maar zit nu met regelmaat op de reservebank. Zaterdag, wanneer de Rotterdammers tegen Heracles aantreden, zit de Griek zelfs op de tribune.

De voorkeur van Wiljan Vloet, trainer van Sparta, gaat namelijk uit naar Marvin Eemnes. "Het doet me pijn om Yannis niet te selecteren", aldus de oefenmeester in het Rotterdams Dagblad. "Ik heb Yannis tijdens de winterstop verteld dat dit zou kunnen gebeuren. Emnes heeft deze week uitstekend getraind en kan ook nog op de flanken spelen. Daarom heb ik voor deze optie gekozen. Misschien dat het voor Yannis beter is om volgend seizoen fris te starten."

Vanaf volgend seizoen zwaait Gert Aandewiel de scepter over Sparta. De 33-jarige Anastasiou werd aan het einde van het vorige seizoen van Ajax overgenomen, maar kon de verwachtingen nooit waar maken. Tot overmaat van ramp verloor de Griek na negen wedstrijden zijn basisplaats. De selectie van Vloet wist in die cyclus slechts één punt te halen.