Alonso: "Button grootste concurrent"


Voor Fernando Alonso is het duidelijk, hijzelf is de favoriet voor de wereldtitel in 2007. Een verrassing is echter wel dat hij Jenson Button als grootste concurrent ziet.

Tijdens de persconferentie na de teampresentatie van McLaren Mercedes liet de Spanjaard weten waarom hij de Honda Racing F1-coureur als grootste gevaar ziet: "Ik denk dat Jenson dit seizoen mijn grootste tegenstander zal zijn. Ik verwacht dat hij zich verder ontwikkeld heeft. We zien wel hoe de wintertests zullen verlopen, maar nu, in januari, heb ik een naam in mijn hoofd waar ik terdege rekening mee zal moeten houden. Honda beschikt over continuïteit waarop zij kunnen bouwen. Het seizoen 2007 wordt vooral bepaald door de banden. Het team dat zich daar het snelste op in kan stellen zal een groot voordeel hebben."

Voor Alonso kan de tijd niet snel genoeg gaan en wil weer snel aan het echte werk beginnen. "McLaren is ervan overtuigd dat na enkele jaren zonder succes het tij nu zal keren. Daar twijfelt niemand aan. Voor mij was het een verrassing om dat optimisme te bespeuren. Zelf ben ik ook nogal ambitieus ingesteld, ik voel me als herboren", vertelt hij, "Weet je, soms wil je na een zwaar seizoen en wanneer de wintertests beginnen, het rijden zo lang mogelijk uitstellen. Je wilt genieten van je vakantie. Ditmaal is het anders. Ik wil in de auto zitten. Ik voel me net zo als zes jaar geleden toen ik voor de eerste keer in en Formule 1 auto kon rijden. Ik wil alleen nog maar rijden."