Uitslagen Engeland speelronde 22

In de Engelse Premier League verspeelde zowel Manchester United als Chelsea punten. Robin van Persie wist voor Arsenal weer eens te scoren.

Fulham-doelman Antti Niemi viel op nieuwjaarsdag tijdens de wedstrijd tegen Watford (0-0) zeer ongelukkig op zijn hoofd. Aanvankelijk werd zelfs gevreesd voor een gebroken nek, maar het letsel lijkt mee te vallen. De 34-jarige Finse international werd naar een ziekenhuis gebracht voor nader onderzoek. Niemi probeerde vlak na rust een bal weg te werken, maar raakte in de lucht boven andere spelers uit balans en kon zijn val vervolgens niet breken. Hij landde op het hoofd. De wedstrijd lag gedurende zeven minuten stil. De nek van de Fin werd gestabiliseerd met een brace voordat hij op een brancard van het veld werd gedragen.

Robin van Persie scoorde dinsdagavond twee keer tegen Charlton Athletic. De international maakte voor Arsenal de 3-0 en 4-0. De 3-0 kwam van de strafschopstip. Van Persie tilde zijn seizoenstotaal naar tien doelpunten. Het duel eindigde in een 4-0 overwinning voor Arsenal.

Chelsea verspeelde dinsdag opnieuw punten. De regerend kampioen kwam in de uitwedstrijd tegen Aston Villa niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. De achterstand van de kapitaalkrachtige club op lijstaanvoerder Manchester United is daardoor nu zes punten. De club had de kans om de achterstand te verkleinen omdat Manchester maandag ook punten inleverde tegen Newcastle United (2-2). Boulahrouz speelde de wedstrijd niet uit, hij moest met een knieblessure het veld verlaten.