[WK Voetbal] Achtste finales

Achtste finales:

In de eerste wedstrijd uit de tweede ronde nam Duitsland het op tegen Zweden. De ploeg van bondscoah Klinsmann kende een geweldige start. Na vier minuten ging het land namelijk al aan de leiding na een treffer van Podolski. Acht minuten later wist de Duitser opnieuw te scoren na een fout in de verdediging van de Zweedse ploeg. Ook hierna bleven de Duitsers erg gevaarlijk. In de tweede helft kreeg de selectie van Lagerbäck een penalty, welke werd genomen door Larsson. De vedette schoot de bal echter hoog over. Daarna speelden de Duitsers het duel gecontroleerd uit.

Op dezelfde dag kruisten ook Argentinië en Mexico de degens. De Mexicanen kenden een bliksemstart en stonden na zes minuten spelen al op voorsprong, dankzij Marquez. Nog geen vijf minuten later was het opnieuw raak. Crespo bracht de Argentijnen op gelijke hoogte. In het verdere verloop van het eerste bedrijf kregen beiden landen nog legio aan kansen, maar deze werden niet verzilverd. Dit spelbeeld beheerste ook de tweede helft. De twee teams kregen een aantal kansen. Toch wist geen van de bal achter de keeper van de tegenpartij te werken. Het resultaat was een verlenging. Hierin trok Argentinië uiteindelijk aan het langste eind door een treffer van Rodriguez.

Een dag later stonden Engeland en Ecuador tegenover elkaar. Na een kwartier spelen kregen de Ecuadorianen een grote kans, maar de keeper van Engeland wist het schot te pareren. De Engelsen speelden overigens in een erg laag tempo, waardoor Ecuador niet echt in moeilijkheden kwam. Ook in de tweede helft veranderde er aan het spelbeeld nauwelijks wat. Toch kwam de ploeg van Eriksson op voorsprong, nadat Beckham een vrije trap achter de sluitpost van Ecuador wist te werken. Na de treffer ging de ploeg op zoek naar de volgende goal, maar deze werd niet gemaakt. Ecuador kreeg in de slotfase nog wat kansen. Deze werden echter niet afgerond.

Nederland moest het in de achtste finales opnemen tegen Portugal. In de beginfase had Oranje een licht veldoverwicht wat zich uitte in een schot van Van Bommel. Toch kwamen de Portugezen na ruim twintig minuten op voorsprong via Maniche. Na de treffer werd het voor het Nederlands Elftal erg moelijk om kansen te creëren. In het tweede deel van de wedstrijd werd de ploeg van bondscoach Van Basten wel wat gevaarlijker. De ploeg kreeg een aantal kansen, maar wat niet trefzeker. Dit was ook het beeld wat de gehele tweede helft zou aanhouden. Smet op het duel was het groot aantal kaarten, namelijk vier rode en acht gele.

Verder stonden ook Italië en Australië tegenover elkaar in deze ronde. In de eerste helft gebeurde er weinig spannende dingen. De twee landen kregen voldoende kansen om de score te openen, maar dit werd niet gedaan. In de tweede helft begonnen The Socceroos druk te zetten, maar het tempo van de wedstrijd bleef van erg laag niveau. Het leek er dan ook lange tijd op dat men zou gaan verlengen, maar niets was minder waar. Ver in blessuretijd versierde Grosso namelijk een strafschop voor de Italianen. Totti maakte geen fout, waardoor de Italiaanse ploeg naar de volgende ronde ging.

Ook Zwitserland en Oekraïne moesten onderling uitvechten we naar de kwartfinale zou gaan. Vanaf het eerste fluitsignaal waren de twee teams gelijk aan elkaar. Toch begonnen de Oekraïners naarmate de eerste helft vorderde flink wat druk te zetten. Toch werd er niet gescoord. Ook in de tweede helft waren de beiden landen gelijkwaardig aan elkaar. Wederom was Oekraïne de meest gevaarlijke ploeg van de twee. Er werd echter niet gescoord, waardoor er een verlenging aan te pas moet komen. Ook hier bezweken de twee defensies niet. Strafschoppen moesten dus uitsluitsel bieden over wie er door ging. Zwitserland wist geen enkele penalty binnen te schieten, waardoor Oekraïne door ging.

Brazilië speelde in zijn achtste finale tegen Ghana. De Goddelijke Kanaries kwamen al vrij snel op voorsprong via Ronaldo. In het vervolg van de eerste helft oogden de Brazilianen lusteloos. Bovendien werd er veel balverlies geleden. Het slappe spel kwam de wedstrijd niet ten goede, want ook de Ghanezen lieten vrij weinig zien. Vlak voor rust kon de Braziliaanse ploeg de voorsprong, via Adriano, toch nog uitbouwen. In de tweede helft ging Ghana op zoek naar de aansluitingstreffer, maar deze werd uiteindelijk niet gevonden. Brazilië wist nog wel een doelpunt aan het totaal toe te voegen. Ze Roberto schoot zes minuten voor tijd de bal achter de keeper van Ghana.

De laatste wedstrijd ging tussen Frankrijk en Spanje. De ploeg van Aragones begon fel aan het duel en kreeg meteen een aantal kansen. Toch kwam de Franse ploeg niet in de problemen. Ze wisten zelfs een aantal kansen te creëren. Toch waren het de Spanjaarden die op voorsprong kwamen. Ribéry wist Cassillas namelijk te verschalken. In de tweede helft nam Frankrijk het initiatief over. Hierdoor werd de wedstrijd wat minder boeiend. Ook werden er een aantal grove overtredingen gemaakt. In de slotfase wist de Franse ploeg nog twee keer te scoren, waardoor het zeker was van de kwartfinale.

Submitter:  Bron: FOK!sport