Mascherano niet naar Juventus

Juventus heeft bekend gemaakt dat de jacht op Javier Mascherano is stopgezet. De Italiaanse club wilde de Argentijn deze winter naar Italië halen, maar volgens Alessio Secco was het te moeilijk.

Mascherano, die onder contract staat bij het Engelse West Ham United, heeft moeite zich aan te passen aan het leven in Engeland. Ondanks het feit dat hij niet presteert in Europa, staan er toch clubs in de rij. Juventus-coach Didier Deschamps heeft meermaals gezegd dat hij de Argentijnse middenvelder graag naar de Serie B zou halen, om vervolgens te promoveren.

De 22-jarige Mascherano is het bezit van de investeringsgroep MSI, waardoor een transfer niet zo simpel is als het lijkt. "Het ligt niet zo gemakkelijk", vertelde technisch directeur Secco. "We hebben tot de opening van de transfermarkt bovenop de zaak gezeten, maar moesten terugtrekken vanwege de gecompliceerde situatie."

Secco wist ook te vertellen dat Juventus verder niet teveel op de transfermarkt zal zitten deze winter. "Wellicht verhuren we Tomas Guzman en Paolo De Ceglie, maar verder gebeurt er niet veel, denk ik." Over een eventueel vertrek van spits David Trezeguet meldde de Italiaan dat de zaak nog niet rond is. "We spreken met hem over een contractverlenging, maar hij wil eerst zien waar Juve volgend jaar staat."

Juventus is op dit moment één punt verwijderd van de eerste plaats in de Serie B. Het lijkt nu al vrijwel zeker dat de Oude Dame het komende seizoen alweer op het vertrouwde nest zit.