Tavano keert terug naar Italië

Francesco Tavano zal Valencia voor AS Roma verruilen, als de transfermarkt heropent aankomende maand. Dat maakte de Spaanse club vandaag bekend bij monde van Juan Soler.

De Italiaanse spits kent geen gelukkig verblijf bij Los Ches. Afgelopen zomer werd Tavano van Empoli overgenomen voor een bedrag van ¤10 miljoen. Midden november maakte hij pas zijn debuut vanwege een hamstringblessure. Sinds toen heeft de spits slechts vijf keer gespeeld in het shirt van Valencia, zonder doelpunten.

Echter, met concurrentie van David Villa, Fernando Morientes en Miguel Angulo is Tavano overbodig geworden. De 27-jarige spits was duidelijk ongelukkig in Spanje en keert daarom in januari terug naar zijn vaderland. AS Roma zal de club zijn die hem inlijft. Het enige nadeel voor de Italiaanse titelkandidaat is dat Tavano niet mag meespelen in de Champions League, daar hij voor de Spanjaarden al speelde in de groepsfase, uitgerekend tegen Roma.

"We zijn tot een overeenkomst gekomen", vertelde Valencia-voorzitter Juan Soler aan de pers. "Tavano zal terugkeren naar Valencia op 28 december, voor hij zich op 4 januari bij de Romeinse ploeg voegt." De aanvaller was in zijn laatste seizoen bij Empoli clubtopscorer met 19 doelpunten.