Ikedia: "AZ houdt me in de gaten"

Al geruime tijd geldt Pius Ikedia als één van de meest talentvolle aanvallers op de Nederlandse velden. Anderhalf jaar geleden dwong hij een overstap af naar AZ, maar die transfer heeft hem nog niet gebracht waarop hij gehoopt had.

Vorig seizoen kwam hij door blessureleed amper in actie, met als gevolg dat AZ hem voor dit seizoen verhuurde aan RKC Waalwijk. Ikedia is dit seizoen in een matig draaiend RKC één van de weinige lichtpuntjes. De 26-jarige Nigeriaan scoorde al twee keer en lijkt zijn draai steeds beter te vinden. "Ik heb vorig seizoen natuurlijk amper gespeeld, dus het is ontzettend lekker dat ik nu weer elke week negentig minuten in het veld kan staan. Ik merk aan mezelf dat ik dit wedstrijdritme nodig heb, ik word steeds beter."

De Nigeriaan hoopt door middel van een goed seizoen in Waalwijk een terugkeer naar AZ af te dwingen. Bij de Alkmaarders heeft hij nog een contract tot medio 2010. "Ik heb regelmatig contact met mensen uit Alkmaar, zowel met spelers als mensen van de technische staf. Wat deze mensen tegen me zeggen? Nou, ze zijn heel blij dat ik elke week kan voetballen. Ze volgen me heel goed en dat is voor mij natuurlijk positief. Ze zijn me nog lang niet vergeten".