Aborah : "Ajax behandelt me als een crimineel''

Stanley Aborah was een groot talent bij Ajax. Inmiddels is Aborah echter weg bij de Amsterdammers. Zijn voetbalcarrière verloopt niet zoals je dat bij een talent zou verwachten. Aborah legt een grootdeel van de schuld bij Ajax: "Ik word als een crimineel behandeld door Ajax"

"Ik wil in België opnieuw beginnen. Maar het probleem is dat Ajax mijn naam overal besmeurt. Clubs die aan me denken, informeren eens bij Ajax en krijgen dan alleen slechte dingen te horen. Ik word als een crimineel behandeld door Ajax. Door hen kan ik zeker in Nederland nergens meer terecht. Iedereen vindt me daar wel een goede voetballer, maar iemand met de verkeerde mentaliteit."

"Er zijn wat aanvaringen geweest. Mijn schuld, maar dat was twee jaar geleden. Ik heb eruit geleerd.. Maar ik ben niet de moeilijke jongen waarvoor iedereen me nu houdt. Iedereen denkt dat ik nu altijd alles gedaan heb. Ik heb op mijn zestiende of zeventiende domme dingen gedaan, ik neem daarvoor mijn verantwoordelijkheid. Maar ik heb uit mijn fouten geleerd."

"Ach, uiteindelijk ben ik blij dat ik er weg ben. Ik was er ongelukkig, al van voor ik er mocht debuteren. Ajax was mijn ding niet. Zo hard en arrogant. Bij Den Bosch kon ik met het bestuur tenminste na de match gewoon een pintje drinken."

"Ik wil Ajax laten zien wat voor een goede voetballer ik ben. Ik heb twee jaar geleden bij Ajax getoond wat ik kan. Dat ben ik heus niet verleerd."