Stam hervindt plezier bij Ajax

Jaap Stam is erg te spreken over de transfer die hij afgelopen zomer maakte. De verdediger vertrok toen bij AC Milan en tekende een contract bij Ajax. Inmiddels is de routinier uitgegroeid tot een belangrijke schakel in het elftal van trainer Henk ten Cate.

"Het is heerlijk om terug te zijn", aldus Stam in het Algemeen Dagblad. De voormalig international van het Nederlands Elftal verdedigde vijf jaar lang de kleuren van AC Milan. "Ik verlangde echt terug naar Nederland. Bij Milan heb ik aangegeven dat ik koste wat kost weg wilde. Ondanks dat ik nog een contract had voor een jaar, stelden ze zich gelukkig soepel op."

In Italië waren Stam en zijn gezin vooral op zichzelf aangewezen. "Zomaar bij iemand binnenlopen voor een kop koffie, zulke dingen heb ik echt gemist. Slap ouwehoeren met vrienden, gewoon in het Nederlands, dat kan nu weer. Op het veld heeft dat duidelijk tot meer plezier geleid."

Inmiddels bekleedt Stam een leidende functie binnen de selectie van Ajax. Ook vind de verdediger dat er niks aan de hand is met de instelling van de jongere spelers. Pierre van Hooijdonk gaf aan dat hij anders over dit onderwerp. "De meeste jongens zijn niet anders dan zoals ik was op die leeftijd. Er is niets mis met de mentaliteit van deze generatie, vind ik."