Uitslag Real Madrid - FC Barcelona

Vanavond heeft Real Madrid het gat tussen zichzelf en aartsrivaal Barcelona teruggebracht naar twee punten. De Madrilenen wonnen de klassieker in eigen huis met 2-0.

De wedstrijd werd niet door één van beide teams gedomineerd, toch bleek dat Real Madrid al vanaf de start de te kloppen ploeg was in deze Clásico. Een goede voorzet vanaf rechts van rechtsback Sergio Ramos werd al na drie minuten door Raúl González strak binnengekopt. De Spanjaard kreeg van de Catalaanse verdediging alle ruimte. Toch liet de regerend kampioen dat niet op zich zitten. Vooral via Lionel Messi was de ploeg van Frank Rijkaard vaak gevaarlijk, maar door reddingen van doelman Iker Casillas en goed verdedigend werk van vooral Mahamadou Diarra bleef het 1-0.

In de tweede helft begon Barcelona opnieuw zenuwachtig. De in de basis gestartte Ruud van Nistelrooy strafte dat in de 51e minuut hard af door een goede pass van Robinho achter Victor Valdés te werken. De Nederlander maakte daarmee zijn vierde competitietreffer. Even later schoot Van the Man de bal nog op de lat, en was dus dichtbij de beslisser. Bij Barça werd duidelijk dat men spits Samuel Eto'o wel degelijk miste voor de afronding. De acties kwamen wel van Ronaldinho en Messi, maar Eidur Gudjohnsen bleek niet in staat om ook daadwerkelijk verandering in de stand te kunnen brengen, zelfs niet vanaf een meter of drie.

De Koninklijke speelde de wedstrijd goed uit, en creërde zelfs nog enkele kansen op de 3-0. Het zou bij de 2-0 blijven, in een wedstrijd waar beide clubs kans hadden op de winst, gezien het spelbeeld. Barcelona kreeg echter een lesje in efficiëntie van de Madrilenen. Door de winst klimt Real een plaatsje naar de vierde stek. Barcelona blijft eerste, maar moet die plaats nu wel delen met Valencia.

Real Madrid CF - FC Barcelona 2-0
3' Raúl 1-0
51' Van Nistelrooy 2-0

Submitter:  Bron: FOK!Sport