Uitslag World Series wedstrijd 1

In de eerste wedstrijd van de World Series was het Comerica Park in Detroit het toneel voor het treffen tussen de plaatselijke Tigers en de St. Louis Cardinals. In 1968 stonden deze ploegen ook tegenover elkaar in de World Series. Destijds wonnen de Tigers met 4-3.

De opening was voor Detroit, dat een week vrij had gehad na een sweep van de Oakland Athletics. Carlos Guillen sloeg Craig Monroe binnen op pitches van Anthony Reyes. Het was geen weerspiegeling van de rest van de wedstrijd, waarin zeventien slagmannen van de Tigers op rij met drie slag terug naar de dugout konden.

In de tweede inning kwam de aanval van de Cardinals op gang. Een homerun van Scott Rolen, zijn eerste van de playoffs en zijn eerste hit in de World Series ooit, betekende de 1-1 en de tussenstand na twee innings.

Het gas ging er in de derde inning op bij de ploeg uit het Middenwesten. Chris Duncan sloeg Yadier Molina binnen vanaf het tweede honk voor de 2-1, en met twee uit presenteerde Tigers-pitcher Justin Verlander Albert Pujols met een tactische blunder. In plaats van vier wijd te geven wierp Verlander binnen. Homerunkoning Pujols liet zich niet onbetuigd en sloeg de bal het stadion uit voor de 4-1 voorsprong. St. Louis keek niet meer achterom.

Vroeg in de zesde inning werd Verlander van de heuvel gehaald, terwijl de stand inmiddels 5-1 in het voordeel van de Cardinals was. Vanaf dat moment ging het van kwaad tot erger voor de Tigers. Derde-honkman Brandon Inge kreeg een stuiterbal niet onder controle en wierp daarbij wild naar de thuisplaat. Jim Edmonds kreeg hierdoor de ruimte om te scoren. Vervolgens stond Inge ook nog in de weg van Rolen. Een penalty was het gevolg en Rolen scoorde ook.

In de laatste inning sloeg Monroe de enige homerun voor de Tigers, waarna Reyes de heuvel mocht verlaten. De overwinning voor de Cardinals was op zak, en met de 7-2 was het de eerste World Series-overwinning voor de afgevaardigde van de National League sinds 2003.

Vannacht wordt de tweede wedstrijd van de World Series 2006 afgewerkt. Ook deze wordt in Detroit gespeeld.

World Series:

American LeagueNational LeagueStand
Detroit TigersSt. Louis Cardinals0-1
Detroit TigersSt. Louis Cardinals2-7