Vooruitblik: Sparta - AZ

De zevende speelronde van de Eredivisie staat voor de deur, en dit maal een voorbeschouwing van Sparta - AZ, die morgenavond wordt gespeeld.

Bij Sparta ontbreekt zaterdag naar alle waarschijnlijkheid niemand. Alle spelers van de Rotterdammers zijn fit, waardoor trainer Wiljan Vloet op volledige sterkte kan aantreden tegen AZ. Voor Haris Medunjanin zal het een speciale wedstrijd zijn, hij wordt door de Alkmaarders dit seizoen verhuurd aan Sparta. Even was er eerder deze week twijfel of hij zou kunnen spelen, maar donderdag bleek dat hij er zaterdag gewoon bij kan zijn.

AZ-trainer Louis van Gaal kan tegen Sparta niet beschikken over verdedigers Ryan Donk en Gijs Luirink. Van Gaal had gehoopt dat Donk zich donderdag weer bij de groep zou aansluiten, maar de speler van Jong Oranje deed individuele oefeningen om zijn geblesseerde knie niet te overbelasten. Luirink is nog altijd niet hersteld van de jukbeenbreuk die hij in september in de wedstrijd tegen FC Twente (2-2) opliep. Danny Koevermans en Shota Arveladze zijn er wel weer bij.

In competitieverband speelden Sparta en AZ 26 keer tegen elkaar in Rotterdam. Dertien maal werd het gelijkspel, vijf maal won Sparta en acht maal won AZ. Vorig jaar eindigde de wedstrijd in Rotterdam in een 0-1 overwinning voor AZ. De enige treffer van de wedstrijd werd in de laatste minuut gescoord door Kenneth Perez. De Rotterdammers moesten het bovendien vanaf de 63e minuut doen zonder Dieter van Tornhout, nadat de Belgische aanvaller zijn tweede gele kaart kreeg.

Sparta - AZ begint morgenavond om 20:00 uur en zal worden gefloten door scheidsrechter Nijhuis.

Submitter:  Bron: FOK!