Uitslag AS Roma - Internazionale

Gisteravond werd in Italië de topper tussen AS Roma en Internationale gespeeld. In het Stadio Olimpico verloor de thuisclub met 0-1 van Internazionale door een doelpunt van Hernan Crespo. Door het verlies is AS Roma niet langer de lijstaanvoerder.

AS Roma voerde voorafgaand aan de wedstrijd de ranglijst aan, samen met Palermo. Beide ploegen hadden dit seizoen nog niet verloren. Tegenstander Inter had één keer met winst een wedstrijd beëindigd en een keer gelijkgespeeld. Dat Internazionale de veel betere ploeg was bleek niet uit de score, er werd slechts één keer gescoord.

Het slecht spelende Roma had gisteravond weinig in de melk te brokkelen. De ploeg speelde inspiratieloos en had geluk dat de score niet hoger uitviel. Op slag van rust tekende Crespo voor de enige treffer van de avond. De Argentijn zette verdediger Philippe Mexes op het verkeerde been rondde beheerst af.

In de 53e minuut van de wedstrijd kregen de gasten een strafschop nadat Mexes Crespo had neergehaald in het strafschopgebied. Zlatan Ibrahimovic nam de penalty maar schoot de bal rechtstreeks in de armen van Doni in plaats van tegen de touwen.

Daardoor bleef het 0-1 in Rome en verloor de thuisploeg drie kostbare punten. Inter neemt door de winstpartij de tweede plaats op de ranglijst in.

Submitter:  Bron: FOK!sport