Uitslagen Spanje speelronde 3

De Spaanse competitie zag dit weekend de derde speelronde afgewerkt worden. Echte topwedstrijden waren er niet, afgezien van de derby van Sevilla.

Titelverdediger Barcelona ging naar Santander voor de uitwedstrijd tegen Racing. Er werd verwacht dat deze wedstrijd weinig problemen op zou leveren voor Frank Rijkaards sterrenensemble, en zo geschiedde. De Blaugrana kwamen al rap voor, toen Samuel Eto'o in de achttiende minuut de score opende. De rest van de wedstrijd weerde Racing zich kranig, maar kon het niet voorkomen dat Barça de drie punten mee naar huis zou nemen. Ludovic Giuly en Ronaldinho (penalty) zorgden in de slotminuten nog voor een ruimere eindstand: 0-3. Het schot van Giuly belandde gelukkig in het net nadat het van richting werd veranderd. De strafschop van Ronaldinho werd veroorzaakt door doelman Toño, die Eidur Gudjohnsen onderuit haalde en rood kreeg.

In Sevilla werd de derby tussen Real Betis en Sevilla afgewerkt. De UEFA Cup-houder was duidelijk de sterkste, maar had toch nog vrij veel moeite met de Verdiblanco's. Frederic Kanouté opende voor de thuisploeg, maar Rafael Sobis zorgde met twee goals voor de ommekeer voor Betis. Lang kon Betis echter niet genieten van de voorsprong, want vier minuten na de 1-2 was het opnieuw Kanouté die de stand gelijk zette. Vijf minuten voor tijd schoot Renato Sevilla zelfs naar de verdiende winst, waardoor Sevilla nog altijd zonder puntverlies blijft.

Ook Valencia zette zijn zegereeks voort. Los Ches wonnen in de competitie al twee keer, en opende het Champions League-avontuur ook al met een overwinning. Vanavond moest Getafe het ontgelden, in een kolkend Mestalla Stadion. Fernando Morientes, de man die terugkeerde op de Spaanse velden, zette in de blessuretijd van de eerste helft Valencia op voorsprong. Op driekwart van de wedstrijd werd de pot beslist. Vicente schoot raak vanaf de stip, en maakte aan alle hoop van Getafe een eind.

Real Madrid wist opnieuw geen bijster goede indruk te maken. Dat kwam deels door het eigen spel, maar vooral door het spel van de tegenstander van vandaag, Real Sociedad. De Basken leken totaal geen zin te hebben in een lekker potje voetbal, en probeerden met overtredingen en dode spelsituaties naar voren te komen. Dat resulteerde in een bijzonder saai en frustrerend duel. Toch zouden Los Merengues uiteindelijk aan het langste eind trekken. Huurling José Antonio Reyes zorgde voor de eerste treffer van de wedstrijd. Nadat Aranburu met rood van het veld mocht was het duel helemaal gespeeld. In de blessuretijd mocht invaller David Beckham de beslisser nog binnenschieten: 2-0 in Madrid.