Overzicht Eredivisie speelronde 1

De kop is er weer af, het voetbalseizoen 2006/2007 heeft zijn eerste speelronde gehad. De opvallendste uitslagen waren de 8-1 zege van AZ op NAC en de 3-0 nederlaag van Feyenoord bij FC Groningen.

Leek het er bij de opening van het nieuwe DSB-stadion nog naar uit dat Louis van Gaal en zijn ploeg het dit seizoen moeilijk zouden gaan krijgen, het begin is in ieder geval bemoedigend. NAC, zonder spits Leonardo, had niets in te brengen tegen de Alkmaarders. Simon Cziommer liet zien dat de Alkmaarders een goede aankoop met hem hebben gedaan, door drie maal te scoren. Het lijkt er serieus op dat AZ dit seizoen weer gaat meedoen voor de prijzen. Enige minpuntje zijn de keepers. Eerste keus Didulica blunderde aan het begin van de tweede helft, waardoor NAC de 2-1 wist te scoren en nog even hoop had. En ook tweede keeper Khalid Sinouh blunderde in het verleden al een aantal maal.

Feyenoord lijkt na het vertrek van Dirk Kuyt op zoek te zijn naar een nieuwe leider. Tegen FC Groningen gingen de Rotterdammers met maar liefst 0-3 onderuit. De eerste helft was niet om aan te zien : beide ploegen speelden te slordig. In het begin van de tweede helft wist Nevland de 1-0 binnen te koppen. De defensie van Feyenoord werd daarna nog enkele malen simpel uitgespeeld , en dat leidde tot treffers van Van der Laak en Salmon. Feyenoord had nog de kans de eer te redden, maar de inzetten van Bosschaart (naast) en Kolkka (lat) leverden geen doelpunt op.

Uitslag eerste speeldag:

Thuis:Uit:Eindstand:
Sparta RotterdamVitesse1-2
Willem IIFC Utrecht2-1
ADO Den HaagSC Heerenveen2-3
ExcelsiorRoda JC0-1
AZNAC Breda8-1
AjaxRKC Waalwijk5-0
FC GroningenFeyenoord3-0
PSVNEC3-1
Heracles AlmeloFC Twente3-0

Topscorers:

NaamAantal
Cziommer (AZ)3
Sneijder (Ajax)2
Koevermans (AZ)2

De stand kan je hier vinden.

Programma tweede speeldag:

Datum:Thuis:Uit:
vrij 25/8Roda JCADO Den Haag
za 26/8SC HeerenveenWillem II
za 26/8RKC WaalwijkExcelsior
za 26/8VitesseAZ
za 26/8FC UtrechtSparta Rotterdam
zo 27/8NECFC Groningen
zo 27/8FeyenoordHeracles Almelo
zo 27/8FC TwentePSV
zo 27/8NAC BredaAjax

Submitter:  Bron: FOK! Sport