Ochtendoverzicht EK atletiek Dag 1

Vandaag is het EK atletiek begonnen in Göteborg. Ruim 1300 atleten zullen komende week in het Ullevi-stadion strijden om de Europese titels.

Karin Ruckstuhl heeft een goede start gemaakt op de zevenkamp. Op de 100 meter horden verbeterde ze haar persoonlijk record naar 13.17. Alleen de Française Eunice Barber was met 13.11 sneller op dit onderdeel. Bij het hoogspringen kon Ruckstuhl net niet haar persoonlijk record verbreken. Ze wist niet over de hoogte van 1m86 te komen, de 1m83 is voor haar wel goed voor de beste seizoensprestatie.

In het tussenklassement van de zevenkamp staat Ruckstuhl nu op een vierde plaats met een puntentotaal van 2115. Eunice Barber en de lichtgeblesseerde Carolina Klüft kwamen als enigen over de 1m89 en bezetten respectievelijk de eerste (2201 punten) en tweede (2165 punten) positie. Derde is de Britse Jessica Ennis met 2129 punten.

Bij het kogelstoten heeft Rutger Smith zich simpel geplaatst voor de finale van vanavond. De kwalificatie-eis was 20,20 meter. Met een eerste poging van 20,39 meter kwalificeerde hij zich als derde. Voor Youssef el Rhalfioui zit het toernooi al weer op. De jonge Amsterdammer eindigde in zijn 400 meter-serie als laatste. Naast de kogelstootfinale zal vanavond ook de 10 kilometer voor vrouwen, waar titelkandidaat Lornah Kiplagat op uitkomt, gehouden worden.

Submitter:  Bron: FOK! e.a.