Atletico Madrid versterkt zich met Mista

Atletico Madrid heeft zich versterkt met Miguel Angel 'Mista' Ferrer. De Madrileense club neemt de 27-jarige Spaanse aanvaller voor 5 miljoen euro over van Valencia. Mista tekende een contract voor vier jaar nadat hij woensdag met succes een medische keuring doorliep.

Bij Valencia kwam Mista onder het bewind van trainer Quique Sánchez Flores het afgelopen seizoen niet of nauwelijks aan spelen toe. Een jaar eerder hielp hij de club nog aan de Spaanse landstitel en de UEFA Cup, door in veertig wedstrijden 24 goals te maken. Bij Atletico moet hij in de spits een duo vormen met Fernando Torres, die dinsdag bekend maakte niet naar een andere club te verkassen.

Met Mista heeft Atletico Madrid al de zevende aankoop voor komend seizoen binnengehaald. Eerder werden al de Argentijn Sergio Agüero, de Spaanse international Mariano Pernía, de Griek Giourkas Seitaridis en de Portugezen Costinha en Ze Castro aangetrokken. Ook contracteerde de club in mei de voormalige Mexicaanse bondscoach Javier Aguirre.