Delmee: "Misschien ga ik door"

Jeroen Delmee denkt er over om na het wereldkampioenschap hockey in Duitsland toch door te gaan als international. Eerder dit jaar gaf de routenier nog aan dat hij zijn carriére bij het Nederlands hockeyteam op wilde geven.

"Ik volgde aanvankelijk het gebruikelijke verwachtingspatroon", zegt Delmee in het Spaanse Terrassa. Oranje verblijft daar vanwege het toernooi om de Champions Trophy. "Ik hoorde en las het steeds vaker: het is mooi geweest, je hebt alles meegemaakt en gewonnen, ga nu maar eens een keer werken. Maar door privé-omstandigheden kijk ik inmiddels anders tegen het leven aan."

De aanvoerder van Oranje doelt hiermee op zijn vader, Harrie Delmee. Een aantal maanden geleden moest de Brabander zijn functies als keeperstrainer en teammanager noodgedwongen neerleggen. Bij hem was namelijk een ongeneeselijke ziekte vastgesteld. Overigens wordt de vader van Jeroen nog wel in Terrassa verwacht. Zaterdag tegen Spanje speelt zijn zoon namelijk een recordinterland.

"Ik weet nu dat het leven te kort is om de mooie momenten te laten liggen", gaat de 33-jarige hockeyer verder. "Waarom zou ik niet blijven doen wat ik het leukste vind? Ik wil sowieso later als trainer-coach doorgaan in het hockey. Misschien kan ik er wel mijn verdere leven mee invullen. Als ik na het WK tot de conclusie kom dat ik nog steeds van waarde ben voor het team, ga ik misschien wel door. Nu weet ik dat nog niet."