Vrouwenhockeyers verslaan Duitsland

De Nederlandse hockeysters hebben zondag de favorietenrol bij de Champions Trophy in Amstelveen waargemaakt. Oranje versloeg vanmiddag Olympisch kampioen Duitsland met 3-1.

Het begin van het duel met Duitsland voorspelde nog niet veel goeds voor Oranje. Minke Smabers miste twee keer in riante positie, daarna mislukte de variant-uitvoering van de eerste korte hoekslag. Na elf minuten kwam Nederland zelfs op achterstand, nadat Janine Beermann een solo bekroonde met een doeltreffend schot, 0-1. Daarmee werd het uitzicht van Oranje op een finaleplaats wel heel erg klein.

De ploeg van bondscoach Lammers vocht echter knap terug. Uit de tweede korte hoekslag tegen Duitsland knalde Maartje Paumen in één keer raak, 1-1. Sylvia Karres zette haar team in de 25e minuut op het winnende spoor. De spits van Amsterdam profiteerde koelbloedig van uitstekend voorbereidend werk van Naomi van As, 2-1. Met een perfect backhandschot besliste Ellen Hoog een kwartier voor tijd de wedstrijd, met opnieuw Van As als aangever: 3-1.