Ide hoopt op terugkeer in F1

Yuji Ide, voormalig Super Aguri Formule 1-coureur verloor eerder dit jaar zijn superlicentie. Ide laat weten dat hij graag zou willen terugkeren in de Formule 1. De Japanner wil zelf echter eerst zijn kwaliteiten laten zijn in de Formule Nippon.

De meeste collega Formule 1-coureurs waren blij met het vertrek van Ide en zullen niet erg te spreken zijn over een terugkeer. Zo noemde Nick Heidfeld de Japanner een "rijdende chicane". Kimi Räikkönen was altijd bang dat Ide zou spinnen wanneer de Fin achter hem reed. Ide zelf hoopt toch altijd nog kans te maken op een terugkeer.

"Ik heb de afgelopen weken nagedacht over mijn toekomst en heb besloten om terug te keren in de Formule Nippon. Ik ben Docomo Team Dandelion erg dankbaar voor deze kans, halverwege het seizoen. Ik hoop nog altijd in de F1 terug te kunnen keren, maar ik moet mij nu eerst concentreren op de races die op het programma staan. Ik wil mijn excuses aanbieden aan al mijn fans die zich om mij bekommerden. Ik hoop dat jullie mij blijven steunen", aldus de Japanner.