Opstootje in Berlijn nader onderzocht

De FIFA gaat een onderzoek starten naar aanleiding van de ruzie die zich na de kwartfinale Argentinië - Duitsland voordeed. Leandor Cufre, een Argentijnse wisselspeler, kreeg in deze chaos de rode kaart voorgehouden.

"We gaan bekijken of nog meer spelers moeten worden aangesproken op hun gedrag", aldus Markus Siegler, woordvoerder van de wereldvoetbalbond. Ondanks het feit dat Cufre niet meedeed in het duel tegen de Duitsers zal hij toch geschorst worden vanwege zijn rode kaart. Verder deed Siegler nog de mededeling dat er snel maatregelen moeten worden genomen. "Als het nodig blijkt een Duitser te straffen, moet dit voor de halve finale gebeuren."

Voorzitter van de FIFA, Sepp Blatter, was helemaal niet blij met de vechtpartij in het Olympisch Stadion van Berlijn. "Tegen degenen die dit hebben veroorzaakt zullen zeker maatregelen volgen. Dit kan echt niet. Verliezen hoort bij de sport. Als iedereen zich hier na een mislukte strafschoppenreeks gaat misdragen kan het een mooie boel worden."

Torsten Frings, speler van de Duitse nationale ploeg, zei dat de schuld bij de Argentijnse formatie lag. "Ze begonnen te schoppen. Ze toonden zich onsportief en waren slechte verliezers. Dat is het verhaal."