Galavoorstelling Federer nekt Henman

Roger Federer heeft zich nadrukkelijk kandidaat gesteld voor zijn vierde titel op Wimbledon. Grasspecialist en publieksfavoriet Tim Henman werd geen schijn van kans gelaten: 6-4, 6-0, 6-2. De Zwitser staat nu in de derde ronde.

Voorafgaand aan de partij kon Henman goede statistieken voorleggen. In onderlinge ontmoetingen leidde de Brit met 6-4 en de enige keer dat de twee elkaar troffen op Wimbledon trok Henman (in 2001) aan het langste eind. Tiny Tim mocht de openingsgame nog winnen, maar moest al op 1-1 een break slikken. Enkele missers met zijn zwakke backhand braken Henman op.

Federer speelde niet echt briljant in het vervolg van de set. De zevenvoudig Grand Slamwinnaar concentreerde zich op zijn eigen opslaggames en moest op 5-3 zelfs twee breakpunten wegwerken. In het tweede en derde bedrijf haalde de Zwitser een schier onhaalbaar niveau. Dankzij vele ongelooflijke winners en subliem spel liet Federer zien waarom hij al 125 weken de wereldranglijst aanvoert.

Pas na elf games te hebben ingeleverd, smaakte Henman weer het genoegen om een spelletje mee te pakken, tot grote vreugde van het ingedommelde publiek. Het bleek echter een opleving van korte duur. De viervoudig halve finalist verloor nagenoeg iedere rally en bleef te vaak in het achterveld. Op 5-2 serveerde de Fed-Express succesvol voor de partij. Na zijn galavoorstelling van vandaag en de soepele zege op Richard Gasquet van gisteren lijkt Federer onbedreigd op jacht te gaan naar zijn vierde Wimbledontitel. In de volgende ronde krijgt Kristof Vliegen of Nicolas Mahut de ondankbare taak de Zwitser te stoppen.

Submitter:  Bron: FOK!