Voorbeschouwing Dag 19

Dag 19 alweer van het WK, en de laatste achtste finales worden vandaag afgewerkt. Huidig wereldkampioen Brazilië komt vanmiddag om 17:00 uur in actie tegen Ghana en vanavond om 21:00 uur spelen Frankrijk en Spanje tegen elkaar.

Ghana is het enige Afrikaanse land dat zich wist te plaatsen voor de achtste finales. Om verder te komen moet het afrekenen met Brazilië, een normaal gesproken kansloze missie. Vier keer eerder speelden de Brazilianen een WK-wedstrijd tegen een Afrikaans land. Vier keer won het zonder ook maar één goal te hoeven incasseren.

De Ghanezen moeten het stellen zonder de geschorste ster Michael Essien. Gyan en Muntari komen juist terug van een schorsing. Bij Brazilië moet Robinho de wedstrijd missen door een dijbeenblessure. Adriano is waarschijnlijk zijn vervanger.

Om 21:00 uur spelen Spanje en Frankrijk tegen elkaar in de laatste achtste finale van dit WK. Beide landen hebben iets recht te zetten. De Spanjaarden willen eindelijk wel eens ver komen, terwijl de Fransen op dit WK nog niet echt veel hebben laten zien. In het recente verleden beleefde de ploeg wel de nodige successen, maar de ploeg die op het WK van 1998 en EURO 2000 zegevierde, staat nog altijd voor een groot deel in het veld. Zinedine Zidane keert na een schorsing weer terug bij het Franse team.

En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Ook het laatste Afrikaanse land wordt uitgeschakeld. Ghana gaat met 2-0 ten onder tegen Brazilië.

Spanje laat zien dat het een ploeg is om rekening mee te houden, de oude Fransen worden verslagen met 3-0.

Submitter:  Bron: FOK!sport