Douglas naar EK, Blom faalt

Caimin Douglas heeft zich in het Griekse Kalamata verzekerd van deelname aan het EK atletiek in Göteborg. De sprinter stelde en passant meteen twee tickets veilig. Bij wedstrijden in Zaragoza verging het wereldkampioen Rens Blom een stuk minder goed.

Douglas pakte met zijn 10,26 de zege op de 100 meter bij de Papaflessia in Kalamata. Even later eindigde de Bredanaar als tweede op de 200 meter in 20,63. De KNAU had de EK- limieten op respectievelijk 10,34 en 20,83 gesteld. ”Het geeft me een heerlijk gevoel om nu die limieten al gehaald te hebben. Ik kan me nu helemaal gaan verbeteren richting het EK, want snellere tijden zitten er absoluut in”, meldde Douglas.

Bij wedstrijden in Zaragoza ontgoochelde polsstokhoogspringer Rens Blom. De Limburger miste zijn aanvangshoogte van 5,45 meter en boekt de laatste weken nauwelijks progressie: ”Het was slecht, puur slecht. Geen idee waar het aan ligt. De omstandigheden waren ideaal, de accommodatie in Zaragoza ligt me uitstekend. Ik heb hier in 2004 met 5,81 meter zelfs mijn NR gesprongen”, aldus een gissende Blom.