Minimale zege VS op Letland

De Verenigde Staten hebben hun oefencampagne besloten met een 1-0 overwinning op Letland. Vlak voor rust tekende Brian McBride voor de enige treffer.

McBride kopte snoeihard raak op een afgemeten voorzet van Steve Cherundolo. Het was zijn dertigste doelpunt voor de nationale ploeg. Gedurende de complete eerste helft hing een treffer in de lucht. Letland kwam er niet aan te pas tegen het pressende Amerika. Een schot van Beasley vloog net over, en kopballen van Donovan en McBride werden gepareerd door doelman Kolinko.

Na rust verflauwden de aanvalsgolven en kwam Letland meer uit zijn schulp. Keller moest redding brengen op een inzet van Verpakovskis. Dit offensiefje bleek niet van lange duur en het laatste half uur bood weinig spektakel. Amerika heeft van zijn drie oefenwedstrijden er twee weten te winnen. Alleen tegen Marokko werd een 0-1 nederlaag geleden.