NBA: Miami Heat naar Conference finale

De Miami Heat hebben door een overwinning op de New Jersey Nets de Conference Finals bereikt. De Nets werden met 106-105 verslagen waardoor de eindstand in de best-of-seven series op 4-1 werd gebracht.

De wedstrijd was tot in de laatste seconden spannend. Met nog 1,4 seconden te spelen met de stand 106-105 in het voordeel van Miami, hadden de Nets een kans om de wedstrijd te beslissen. Het was echter Dwyane Wade die de bal van Vince Carter afsnoepte waardoor Miami voor de tweede keer op rij in de Conference Finals staat. Vorig jaar was Detroit in een heuse thriller na zeven wedstrijden te sterk.

De Phoenix Suns zijn eveneens dicht bij een plekje in de Conference Finals. De Los Angeles Clippers werden in een bloedstollende wedstrijd, die twee verlengingen nodig had, met 125-118 verslagen. Het was de forward Shawn Marion die de hoofdrol opeiste. De 'Matrix' scoorde 36 punten, waarvan zes in de laatste verlenging, en pakte 20 rebounds. De Suns staan nu op een 3-2 voorsprong in de series, de volgende wedstrijd is in Los Angeles.