Todt niet verrast door overwinningen Schumacher

Voor de teambaas van Ferrari, Jean Todt, komen de recente zeges van Michael Schumacher in de Grands Prix van San Marino en Europa niet als een verrassing.

"Ik had meteen vanaf het begin van het seizoen al door dat we een sterke auto hebben," aldus Todt.

"Het was zeer belangrijk dat we competitief zouden zijn in Duitsland en dat we daar de potentie hadden om te winnen. Het zit dit seizoen allemaal echter heel dicht bij elkaar. De verschillen zijn enorm klein." De Fransman zei dat hij wel zeker van zijn zaak was. "Ik wist dat we competitief zouden zijn, net als dat ik van tevoren wist dat we dit jaar een goed seizoen zouden draaien. Helaas gingen de tweede en de derde race minder goed, maar dat was min of meer onze eigen schuld."

Fernando Alonso kwam 3,7 seconde na winnaar Schumacher over de finish, net daarachter volgden ook Felipe Massa en Kimi Räikkönen. "Het is goed voor het kampioenschap dat de competitie fel is. Voor ons is het van belang dat we eindelijk weer belangrijke punten scoren en races winnen. Misschien komen er straks nog een paar teams bij die dat ook kunnen doen. Nu zijn er zeker drie sterke teams".