Cambuur gered van de ondergang

Voetbalclub Cambuur Leeuwarden is van de ondergang gered door een groep van ondernemers. Door een overeenkomst tussen de ondernemers, de Friese voetbalclub en de Frieslandbank is het voortbestaan van Cambuur veiliggesteld.

Doordat de voetbalclub dinsdag in surceance ging, konden ze de schuldeisers dwingen om akkoord te gaan met het saneringsvoorstel. En daardoor kan de Friese club direct gaan investeren in komend seizoen.

"'Alle inspanningen van de afgelopen periode hebben eindelijk geleid tot het gewenste resultaat, continuïteit voor Cambuur in de komende jaren. De club is grote dank verschuldigd aan de vier heren, aan de bank en aan de gemeente Leeuwarden. Ook is een dankwoord op zijn plaats aan alle medewerkers, supporters en sponsoren die zich voor de club hebben ingezet. Als laatste wil ik ook alle crediteuren bedanken. Omdat zij een fors deel van hun vordering hebben moeten inleveren, mogen zij zich ook de redders van Cambuur Leeuwarden noemen," aldus ad-interim directeur Harjan van Dam.

Submitter:  Bron: NOS-TT e.a