NBA: Pistons stap dichter bij thuisvoordeel playof

De Detroit Pistons hebben goede zaken gedaan in de strijd om de koppositie in de NBA. Het won de beladen thuiswedstrijd van de Indiana Pacers, eindstand: 98-73.

De Detroit Pistons en de San Antonio Spurs, respectievelijk eerste in de Eastern en Western Conference, hebben beiden nog vijf wedstrijden te spelen. Detroit heeft 62 winstpartijen, tegen 59 wins voor de Spurs. Na de volledige competitie, die 82 wedstrijden duurt, wordt er gekeken welk team het beste record heeft. Dat team heeft gedurende de hele playoffs en de eventuele finale het thuisvoordeel. Dit betekent dat het team in een best-of-7 series vier wedstrijden thuis speelt en drie wedstrijden uit.

Vorig jaar waren het de Spurs met de felbegeerde homecourt-advantage. Typerend is dat ze in de finale uitgerekend tegen de Detroit Pistons bij een stand van 3-3 de zevende en beslissende wedstrijd thuis wonnen. Dit jaar lijkt het thuisvoordeel dus naar Detroit te gaan, dat met 62 overwinningen slechts één winstpartij af is van het Pistonsrecord van 63 overwinningen in één seizoen. Saillant detail is dat Detroit dat jaar ook kampioen werd.