Darts: Scholten doet goede zaken

Roland Scholten is op weg naar een plaats in de halve finale van de Premier League Darts. The Tripod versloeg Colin Lloyd. Phil Taylor en Raymond van Barneveld maakten andermaal geen fout.

Roland Scholten boekte een kapitale overwinning op Colin Lloyd, de nummer één van de PDC-ranking: 8-5. Hierdoor beschikt de Hagenaar over zeer goede papieren om zich aan het eind van de rit bij de eerste vier te nestelen. Scholten nam van meet af aan het initiatief en sloeg een gat van drie legs. Jaws liet af en toe hoge scores noteren, maar hield dit niveau nooit vast. Bovendien was Lloyd veel te wisselvallig op de dubbels.

Phil Taylor en Raymond van Barneveld gingen door waar ze mee bezig waren: winnen. Taylor gunde Peter Manley slechts drie legs. Manley gooide wel een knappe finish van 160, nadat Taylor nipt een check-out van 155 miste. The Power wordt over twee weken pas écht getest in de clash met Raymond van Barneveld.

Diezelfde Van Barneveld bleef net als Taylor ongeslagen. Colin Lloyd bleek met 8-4 een gewillig slachtoffer. Net als zijn Engelse rivaal haalde Barney zijn winst aan het begin. Vooral omdat Lloyd verzuimde zijn kansen te benutten, stond het binnen een mum van tijd 3-0. Van Barneveld handhaafde deze marge gedurende de hele partij en via dubbel 20 begroette hij zijn zesde zege.

Ronnie Baxter deed matige zaken in de strijd om een halve finaleticket. Rocket Ronnie speelde met 7-7 gelijk tegen Wayne Mardle. Baxter begon sterk (2-0), maar Mardle won vier legs achtereen. Na de pauze hetzelfde beeld: een goed beginnende Baxter, tegenover Mardle met het laatste woord. Hawaï 501 heeft nog geen duel gewonnen, maar behoudt nog altijd een theoretische kans op de halve eindstrijd.


Uitslagen Week 7
Roland Scholten – Colin Lloyd 8-5
Ronnie Baxter – Wayne Mardle 7-7
Peter Manley – Phil Taylor 3-8
Raymond van Barneveld – Colin Lloyd 8-4

Stand na Week 7:

#Darter:Wedstrijden:Punten:Legsaldo:
1.Phil Taylor81563 - 28
2.Raymond van Barneveld71355 - 25
3.Roland Scholten81053 - 46
4.Ronnie Baxter8643 - 56
5.Colin Lloyd8542 - 57
6.Peter Manley9439 - 67
7.Wayne Mardle8341 - 61

Nummers één t/m vier naar halve finales

Programma Week 8 – 20 april
Phil Taylor – Ronnie Baxter
Colin Lloyd – Roland Scholten
Wayne Mardle – Peter Manley
Raymond van Barneveld – Phil Taylor

Submitter:  Bron: FOK!