Kwalificatiesysteem positief ontvangen

Het nieuwe kwalificatiesysteem in de Formule 1 is goed in de smaak gevallen bij zowel de coureurs als de teams.

Mario Theissen, teambaas van BMW Sauber F1, noemt het zelfs het beste kwalificatiesysteem ooit. "Eerst twee knockoutrondes en daarna een sessie waarin alles opnieuw op het spel staat. Een uur vol intense actie was erg goed. Dit is wat we de afgelopen jaren hebben gemist."

Alhoewel poleman Michael Schumacher tegenwerpt dat zijn mening niet telt, maar die van de fans, geeft ook hij aan tevreden te zijn. "Na zoveel wijzigingen lijkt het erop dat we eindelijk een format hebben die voor spektakel zorgt. Het maakt het zelfs voor ons spannender en met wisselende weersomstandigheden zal de kwalificatie eerlijker verlopen."

Jenson Button, die morgen van de derde plaats start, voorspelt dat het systeem dit jaar voor verrassende startopstellingen zal zorgen. "Het is fantastisch om op bepaalde momenten van het uur de baan op te móeten. Het maakt het extra spannend en het is goed voor de fans."

Mark Webber was minder enthousiast. Hij noemde de kwalificatie een chaos voor de coureurs en de teams, maar wil wel eerst kijken hoe het er op de televisie uitzag. Zijn teamgenoot Nico Rosberg was het daarin met hem eens.