'Idioot' Pearce wil geen ontslagclausule

Stuart Pearce zal een contract tekenen bij Manchester City. Het zal zijn eerste contract als manager worden, en dat terwijl hij al een jaar manager van de Engelse club is.

Pearce vindt contracten ‘waardeloos’. Dat is de reden dat hij lang zonder verbintenis gewerkt heeft. Er is een mondelinge overeenkomst tussen de club en de oefenmeester, zo hebben ze afgesproken dat Pearce op elk moment weg kan en weggestuurd kan worden. In de ogen van de Engelsman is een getekend papiertje totaal niet van waarde.

Mevrouw Pearce vindt dat haar man een ontslagclausule moet opnemen.
“Mijn vrouw vindt me een idioot, maar waarom zou Manchester City mij moeten betalen om de manager niet meer te zijn? Ik heb het geluk dat ik als speler en nu als manager een mooi salaris verdien. Als City me niet meer wil als manager, bedank ik ze voor de eer dat ik de baan heb mogen bekleden”, aldus Stuart Pearce tegenover The Guardian.

Het vooruitzicht om met City te bekvechten over een ontslagpremie ziet Pearce niet zitten. “Als je om je heen kijkt, zie je veel managers die maanden na hun ontslag nog in procedures met hun oude club zijn verwikkeld. Ik heb daar geen zin in”.