Montoya heeft motorproblemen

Juan Pablo Montoya kampt met motorproblemen in zijn McLaren Mercedes. De Colombiaan denkt dat de motor vervangen moet worden, want hij komt vermogen tekort.

"Het ging slecht, de motor wilde niet optrekken”, zei Montoya. “We weten niet wat er mis mee is, maar als ik op hetzelfde toerental rijd als Kimi Rikknen ben ik zeven kilometer per uur trager dan hem, en dat met hetzelfde arodynamisch pakket."

Als McLaren besluit de motor te vervangen zal Montoya tien plaatsen terug gezet worden op de startgrid. "Als we niet rond de tiende of twaalfde plaats willen eindigen, moeten we de motor vervangen. Voor de race zal alles goed gaan, maar over n ronde komen we snelheid tekort”, aldus Montoya.

Update

Ron Dennis, teambaas van McLaren, heeft laten weten dat de motor van Montoya niet vervangen zal worden: "Ik weet zeker dat de motor OK is. De motor is gewoon hetzelfde als die van Kimi, maar er is wel een verschil in het opschakelen. Als je dan de motor beschermt door minder toeren te draaien, presteert de motor iets minder goed dan normaal, daarom kon Juan tijdens de tests niet in de buurt van Kimi blijven".