'Ballack naar Chelsea'

Michael Ballack vertrekt aankomende zomer naar Chelsea. Dat zegt althans zijn zaakwaarnemer Michael Becker.

De spelmaker van Bayern München vertelde eerder niet naar Chelsea te zullen gaan, wanneer hij deze zomer transfervrij mag vertrekken. Zijn zaakwaarnemer vertelt nu iets anders. "Ballack zal naar Chelsea gaan als Real Madrid hun interesse geen nieuw leven inblaast," zegt Becker.

Naast Chelsea en Real Madrid zijn ook Internazionale en Manchester United gegadigden, maar de Duitse middenvelder heeft aangegeven mee te willen spelen met belangrijke kanshebbers op de nationale titel en de Champions League volgend seizoen.

"Michael wilde graag naar Real Madrid, maar sinds het vertrek van voorzitter Florentino Pérez weten we niet wat er gaat gebeuren," vertelt Becker. "Hij zal in ieder geval niet naar Inter gaan, want hij zal spelen bij een club met een grotere kans op het winnen van de Champions League dan Bayern."

Mocht de Duitser daadwerkelijk naar Chelsea gaan, dan is het maar de vraag of hij makkelijk een basisplaats zal veroveren. Zijn vaste plek op het veld als aanvallende middenvelder is bij Chelsea in handen van Frank Lampard, die het seizoen van zijn leven speelt bij de Engelse leiders.