Uitslagen Engeland speelronde 26

In Engeland lijkt het kampioenschap al beslist. Chelsea is schier onverslaanbaar en Liverpool en Manchester United kunnen het nauwelijks bijbenen. Dit weekend gloorde er echter een klein beetje hoop op een spannende competitie.

Chelsea, de koploper, ging op bezoek bij laagvlieger Middlesbrough. En waar de rode formatie eerder al Manchester United vernietigde met 4-1, ging het nu de status van reuzendoder uitbreiden. Na twee minuten stond de 1-0 van Rochemback al op het scorebord. Stewart Downing vergrootte de voorsprong voor rust nog tot 2-0. Na rust leek Chelsea meer grip op de wedstrijd te krijgen. Maar in plaats van een 2-1 viel de 3-0, op naam van clubtopscorer Yakubu Aiyegbeni. Chelsea hoeft echter nog niet te vrezen, er is nog altijd een ruime voorsprong van twaalf punten.

Nummer twee Manchester United maakte in en tegen Portsmouth korte metten met de ploeg van Harry Redknapp. Voor de pauze was de wedstrijd al gespeeld. Ruud van Nistelrooy en Cristiano Ronaldo (2x) bezorgden de Mancunians een 0-3 ruststand. Matthew Taylor maakte in de slotfase nog een aansluitingstreffer, maar de drie punten gingen naar Manchester.

Liverpool worstelt na de nederlagen tegen Chelsea en Manchester United met hun vorm. Er moest uit bij Wigan maar weer eens gewonnen worden, als generale repetitie op de midweekse topper tegen Arsenal. Na een half uur spelen werd in het JJB Stadion de enige treffer gemaakt. Oud-Willem II speler Sami Hyypiä schoot raak voor de Reds.

Tottenham Hotspur, de toch enigzins verrassende nummer vier, ging op bezoek bij Sunderland. Laatstgenoemde is degradatiekandidaat nummer één, en dit zou eigenlijk een koud kunstje moeten zijn voor de ploeg van Martin Jol. Robbie Keane zette de Spurs op een 0-1 voorsprong, tien minuten voor rust. Een late counter van Sunderland stal twee punten van Tottenham. Daryl Murphy was de doelpuntenmaker.

Dat puntverlies was dé kans voor Arsenal om dichterbij te sluipen. De Londenaren die thuis beter presteren dan uit dit seizoen, ontvingen de Bolton Wanderers. In plaats van dichterbij Tottenham te komen, leek Bolton in te lopen op Arsenal, na een vroege treffer van Kevin Nolan. In blessuretijd maakte de Braziliaan Gilberto Silva nog gelijk. Arsenal voorkomt dat Bolton inloopt, maar staat nog altijd één verliespunt achter.